En ”glocal” filosofi
Antico Monastero ejes af Bosio Family Estates, som siden 1967 har produceret vin i
Piemonte. I dag er det 3. og 4. generation i skikkelse af Valter Bosio, som sammen med sin
kone, Rosella, og sønnen Luca har det overordnede ansvar for bedriften. Med
udgangspunkt i Santo Stefano Belbo ejer de 200 hektar med vinmarker i Langhe området
og køber desuden druer fra mange andre producenter i regionen. Familiens filosofi er at
være ”glocal”, dvs. at de værner om deres piemontesiske arv og kobler den med et
internationalt udsyn.
Vinene i Antico Monastero serien er en hyldest til de benediktinermunke, som fra det
lokale kloster i Santo Stefano Belbo dyrkede afgrøder, herunder druer, i middelalderen. De
sikrede, at landbrugskendskab og de lokale traditioner blev holdt i hævd og videregivet til
lokalbefolkningen. Deres utrættelige arbejde og hengivenhed reddede området fra at
miste en rig arv. Det er derfor, de pragtfulde vine fra Piemonte lavet på de lokale druer
Arneis, Dolcetto, Barbera og Nebbiolo i dag står på lystavlen hos alverdens vinelskere.
Charmerende Barbera d’Asti DOCG
Druerne til denne Barbera dyrkes i kalkholdig lerjord i 2-300 meters højde på skråninger
omkring byerne Castagnole Lanze og Costigliole d’Asti. Druerne høstes, og ved hjemkomst
til vingården presses de. Mosten gærer i temperaturstyrede ståltanke, hvorefter vinen
macererer på drueskindet i 6 dage for at udtrække farve og struktur. Den færdiggærede
vin lagrer herefter 6 måneder på egetræsfade. Det resulterer i en charmerende Barbera
med en indbydende duft og smag af saftige røde bær. Den har en silkeblød tekstur med
runde tanniner og en livgivende, sprød syre, som gør vinen frisk og appetitlig. Det er en
alsidig madvin, som smager fortræffeligt til retter med pasta, risotto, hvid fisk, kylling,
svinekød og milde oste.
2021 Barbera d´Asti
Antico Monastero - Barbera d´Asti, Piemonte, Italien Classique Wine