Er du over 18 år? Bekræft du er over 18 år for at besøge Classiquewine.

Indkøbskurv

Kurven er tom

Tilmeld nyhedsbrev

This module can not work without the AcyMailing Component
Banner gul 99x32

Login Form

VINO NOBILE DI MONTEPULCIANO

370004
Dagspris

Specifikationer

Veneto
Historisk og velrenommeret ejendom
Gracciano ejendommen stammer fra starten af det 19. århundrede, hvor den smukke villa
med det elegante haveanlæg blev etableret af Svetoni familien. I dag drives Gracciano
della Seta af tre søskende, som i 2011 arvede vingården efter deres far Giorgio della Seta.
De råder over 70 hektar, hvoraf 20 hektar er vinmarker. Prestigiøse cru’er med idéelle forhold

Vinstokkene dyrkes i 300 – 350 meters højde i bakkerne omkring Gracciano, som er blandt
de ældste og mest prestigiøse cru’er i Montepulciano. Jordbunden, som består af dybe lag
af køligt sand, silt og ler, giver her den lokale Sangiovese klon, Prugnolo Gentile, idéelle
betingelser for en langsom og komplet modningsproces. Andre faktorer, som fremmer
druekvaliteten, er den naturlige ventilation, store temperaturudsving mellem dag og nat
samt markernes perfekte eksponering. Det resulterer i områdets stolthed: Fyldige,
aromatiske Vino Nobile med delikate tanniner. Gracciano della Seta’s vinmarker er fordelt
over 4 cru’er; Casale, Toraia, Maramai og Podere Rovisci, som har hver deres
karakteristika. Stokkenes gennemsnitsalder er 15 år, dog er en mindre andel over 40 år
gamle. For at holde udbytterne nede gror der bælgfrugter og urter mellem vinstokkene,
løv og klaser beskæres og udtyndes i løbet af vækstsæsonen, og prikken over i’et er, at
man siden 2015 har dyrket økologisk. Alle druer høstes i hånden, så de sundeste druer
udvælges allerede i vinmarken. Alle tiltag er med henblik på at fremelske karakteristika fra
det unikke terroir.
Topmoderne vineri med respekt for tradition og terroir
I 2013 indviede Gracciano della Seta et topmoderne vineri, som ligger i tilknytning til de
historiske kældre, der fortsattes benyttes til fadlagring af vinen. De nye faciliteter byder
bl.a. på en pneumatisk vinpresse samt forskellige størrelser af rustfri ståltanke med
temperaturkontrol og udstyr til ”pigeage” og ”remontage”. Modningen af vinen foregår i
store slavonske tønder (2.500 – 5.000 liter) og i 500 liter franske egetræsfade fra Allier.
Siden 1995 har Beppe Rigoli været chefønolog. Hans motto er: Respekt for terroir’et og for
de lokale druer. Han reducerer tekniske indgreb i løbet af gærings- og lagringsprocessen til
et minimum.
Vino Nobile di Montepulciano DOCG
Vino Nobile er lavet på 90% Prugnolo Gentile og 10% Merlot. Gæringen foregår vha. den
iboende gær. Mosten udblødes med skallerne i 20 - 25 dage med daglig "remontage". Den
færdiggærede vin lagrer 18 måneder på en blanding af brugte, små franske egetræsfade
(40%) og store slavonske og franske tønder à 2.500 liter (60%). Det resulterer i en vin med
en intens rubinrød farve med en flot glans. Næsen byder på intense noter af modne
blommer, kirsebær, violer og krydderier. Smagen er harmonisk med en forfriskende syre,
godt integrerede tanniner samt modne, mørke frugter og krydderier. Vinen er elegant med
en frugtagtig finish og et vedvarende bid.

Fra samme producent

Resultater 1 - 2 ud af 62