Sangrantino di Montefalco RISVERA DOCG
70% Sangiovese (selected from the oldest vines), 15% Sagrantino, 15% Montepulciano.
Druerne håndhøse midten af oktober og der er et endelige sorteing af druerne i kælderen.
Vinifikation: ved hjælp af tyngdekraften. Fermentering i kontakt med skind til 15-20 dage ved 25 ° C. Malolaktiske gæring finder sted. Vinen præciserer spontant uden behov for filtrering.
Lagring: Først i let brændte 500 liters egetræsfade i 6 måneder, derefter i 25 hl egetræsfade i 12 måneder. Afsluttende hvile og afklaring sker i cementkar i 3 måneder. På flaske i 12 måneder.
Smagsnoter: dyb rubinrød farve med granat nuancer. Rig og magtfuld næse med æteriske og komplekse noter byder elegant frugt med brombær og blommer bakkes op med sødt træ. I munden er fyldt med røde frugter og endelige rigtig gode tanniner.
God til: grillet og stegt kød, stuvet rødt kød (oksekød, lam), vildt (vildsvin, perlehøns, duer) og modne hårde oste.