Rosso Montefalco DOC - ANTONELLI SAN MARCO
Druebl.: Sangiovese 70%, Sagrantino 15%, Merlot 15%.
Høst: Druerne håndhøstes. først Merlot, så Sangiovese og til sidst Sangrantino
Gæring: Hver druesort er vinificeres separat. Udblødning og fermentering i kontakt med skind til 14 dage ved 25 ° C. Malolaktiske gæring finder sted i ståltanke. Vinen præciserer spontant uden behov for filtrering.
Lagring: De tre komponenter fin vin smages og stykkes sammen for derefter hvile i 25 hl egetræsfade i 9 måneder.
Til slut afklaring i cementkar i 3 måneder. Flaske lagring i 6 måneder.
Smagsnoter: Dyb rubinrød farve med lilla nuancer. Buketten bugner af vilde bær, kirsebær og blommer og fornøjelig ristede aromaer.
I munden er generøs, varm og smukt afbalanceret.
God til: Velsmagende første retter som risotto, tagliatelle, ravioli, godt oksekød, ristede og grillet kød og fjerkræ og modne hårde oste.