Toscana er sammen med Piemonte de to vigtigste vinregioner i Italien. Egnens stolthed er Sangiovese druen, som yder sit bedste i netop Toscana. Sangiovese er den mest plantede druesort i hele Italien, hvilket betyder at kvaliteten går fra decideret ringe, til verdensklasse, som her i Toscana. Der opnås kun jævne vine på Sangiovese, hvis udbyttet er for højt eller klimaet er for koldt. Men i Toscana er klimaet ideelt og producenterne er fokuseret på kvalitet frem for kvantitet. Landskabet i Toscana er meget bakket. Størstedelen af vinmarkerne ligger fra 150-500 moh. Det gør dels, at druerne får mere sol og dels at klimaet svinger relativt meget fra dag til nat. Temperatursvinget hjælper til, at druerne bedre bevarer deres vitale syre og aroma. Foruden producenternes fokus på kvalitet, er der altså geologiske fordele som gør at Sangiovse yder bedre her, end mange andre steder i Italien.
Toscana står for den tredjestørste produktion af DOC/DOCG vin i Italien, efter Piemonte og Veneto. 80% af produktionen er rødvin. De resterende 20% dækker over hvidvin, rosé og egnens specialitet, Vin Santo. Vin Santo kan oversættes til hellig vin. Det er en meget sød dessertvin, der er lavet på druesorterne Trebbiano og Malvasia.