Er du over 18 år? Bekræft du er over 18 år for at besøge Classiquewine.

Indkøbskurv

Kurven er tom

Tilmeld nyhedsbrev

This module can not work without the AcyMailing Component
Banner gul 99x32

Login Form

Abruzzo/Abruzzi,italiensk region, der strækker sig fra de højeste bjerge i Appenninerne til de blide strande ved Adriaterhavet.
Flertalsformen Abruzzi stammer fra dengang distriktet også omfattede den nu selvstændige region Molise. Geografisk set er vi i Mellemitalien, men historisk og kulturelt tilhører Abruzzo Syditalien. Indtil for nylig var Abruzzos vinproduktion kendetegnet af tre vine, nemlig Montepulciano DOC og dens lyserøde variant Cerasuolo samt den hvide Trebbiano.
Montepulciano d’Abruzzo DOC er stadig en af de mest eksporterede vine, både på flaske og i bulk. Montepulciano er meget ‘kompatibel’ og havner traditionelt – om end ikke altid officielt – i mange Chianti og Valpolicella.
Siden Anden Verdenskrig har vinkooperativerne haft stor betydning for regionens økonomiske udvikling, og kvaliteten i distriktet har især i de seneste sek-sotte år gjort store fremskridt, hvilket bl.a. skyldes kooperativernes kreativitet og gode økonomi.
De første spæde forsøg med anvendelse af fremmede druer som Cabernet Sauvignon, Chardonnay og Sauvignon har givet positive resultater. Derfor har den nye DOC Controguerra til en vis grad fremtidssikret regionens produktion ved at give DOCstatus til nye druer, som man mener vil komme til at spille en aktiv rolle i regionens fremtidige vinproduktion.
Loven tillader også produktion af en Controguerra Passito Bianco DOC og af en Controguerra Passito Rosso DOC. Den hvide af druerne Trebbiano og/eller Malvasia og/eller Passerina. Den røde af min. 60% Montepulciano. For begge vine gælder en minimumalkoholstyrke på 14%. Når vinen har lagret i mindst 30 måneder på caratelli – små træfade – kan den betegnes annoso.
Desuden tillades de følgende ni Controguerra DOC, så længe én af druerne Cabernet, Ciliegiolo, Merlot, Pinot Nero, Chardonnay, Malvasia, Moscato amabile, Passerina eller Riesling indgår med mindst 85% i den færdige vin

Der producres DOC og DOCG vine af meget høj kvalitet.