Er du over 18 år? Bekræft du er over 18 år for at besøge Classiquewine.

Indkøbskurv

Kurven er tom

Tilmeld nyhedsbrev

This module can not work without the AcyMailing Component
Banner gul 99x32

Login Form

 

Sicilien(Sicilia), en af Italiens 20 regioner. Druen kom til øen omkring 800 f.v.t. med fønikerne, der stiftede forskellige kolonier, bl.a. Birgi ved Marsala, Soloeis (i dag Solunto), Kossyra på øen Pantelleria og Mozia (i dag Isola San Pantaleo) ved Marsala.
Det var dog først under den græske indflydelse, der startede omkring år 700 f.v.t., at vindyrkningen blev sat i system. Fra Grækenland kom druen Moscato di Alessandria, og senere i den førromerske og romerske tid blev Sicilien centrum for import af vine fra Grækenland, Nordafrika og Mellemøsten og stod for den videre eksport af vinene til Rom og de nordlige besiddelser. I 200 f.v.t. blev siciliansk vin fx eksporteret helt til Gallien. Det er den første dokumentation for en trafik, der kom til at fortsætte helt op til vore dage.
Sicilien var Roms spisekammer, og øen forblev i sin rolle som vigtig landbrugs- og vinregion helt frem til den byzantinsk dominerede periode, der fulgte i kølvandet på det romerske imperiums fald. Araberne kom til Sicilien i 827, og da deres religion forbød dem at drikke vin, blev vinstokkene erstattet med mandeltræer, appelsintræer og andre citrusfrugter.